Do sredine juna 70 novih autobusa GSP-a

Izvor: RTS, 09.Jun.2019, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do sredine juna 70 novih autobusa GSP-a

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je pogon GSP-a na Novom Beogradu, gde je smešteno 57 novih autobusa kupljenih od turske kompanije "BMC".
Vesić je podsetio da je u aprilu potpisan ugovor o kupovini 244 autobusa, od čega 70 vozila turske kompanije "BMC" i 174 kineske kompanije "Hajger".

"'BMC' ima rok od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dva meseca za isporuku vozila i preostalo je da do 24. juna bude isporučeno još 13 autobusa, ali će to uslediti već naredne nedelje, što znači da će svih 70 autobusa biti u funkciji do sredine juna. Sve to će znatno poboljšati kvalitet gradskog prevoza u Beogradu. Tokom jula počeće da stižu i autobusi kineskog 'Hajgera', koji će stizati sukcesivno do oktobra. Sa ukupno 244 nova autobusa, ovo je najveća pojedinačna nabavka u istoriji GSP-a", rekao je Vesić.
Zamenik gradonačelnika je dodao da će do kraja godine biti naručeno još 50 zglobnih autobusa od kompanije "Ikarbus". Takođe, kako je rekao, za narednu godinu planirana je kupovina još 50 zglobnih autobusa, kao i 30 električnih.
"Kada se sve pomenuto sabere do sredine sledeće godine na gradskim ulicama biće 374 nova autobusa, što je obnova više od dve trećine vozila GSP-a. Grad Beograd je doneo ovu odluku kako bi čvrsto stao iza ovog preduzeća i time pokazao nameru da popravi stanje u GSP-u, za razliku od nekih prethodnih rukovodstava koji su činila suprotno. Naša politika je da ovo preduzeće ostane gradsko i pokriva što veći broj linija", naglasio je Vesić.
Prema njegovim rečima, sledeći korak je poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u GSP-u.
"Prosečna plata vozača iznosi 65.000 dinara, a pre godinu dana bila je 52.000. Dobili smo saglasnost Vlade da zaposlimo 184 vozača, od čega 84 u stalni radni odnos. U narednom periodu će ljudi koji rade po desetak godina u GSP-u na osnovu ugovora o delu dobiti stalno zaposlenje", dodao je Vesić.
Zamenik gradonačelnika je istakao da Grad Beograd želi kvalitetan gradski prevoz, kao i da će sledeći korak biti kampanja vezana za naplatu karata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesić: Na ulicama Beograda od danas 57 novih autobusa, do polovine 2020. ukupno 374 novih

Izvor: Blic, 09.Jun.2019

Na ulicama Beograda od danas saobraća 57 novih autobusa turske kompanije "BMC" isporučenih GSP "Beograd", a zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će 13 novih autobusa iz Turske stići sledeće sedmice i da će u julu GSP-u biti isporučeni prvi autobusi kineske kompanije "Hajger".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.