Dečije trke na Kalemegdanu 8. i 14. jula

Izvor: RTS, 06.Jul.2018, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečije trke na Kalemegdanu 8. i 14. jula

U sklopu nastavka odlične saradnje između Srbije i Turske, u saradnji sa Turskim kulturnim centrom i Ambasadom Turske u Beogradu, Biciklistički savez Srbije će 14. jula na Kalemgdanu organizovati trku srpsko-turskog prijateljstva za mlađe kategorije.
U vikendu pred nama, mladi vozači iz Srbije i čitave Evrope, voziće tradicionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trku kadeta koja će trajati dva dana. Kadeti će najpre u subotu nastupiti na stazi Navak, dok će se u nedelju voziti tradicionalna trka oko Kalemgdana.

Biciklistička sezona u našoj zemlji je u punom jeku. Završena je 58. trka Kroz Srbiju, dobili smo i državne šampione, a sjajan uspeh postiglnut je i na Mediteranskim igrama u Taragoni.
Posle odličnih rezultata u seniorskoj konkurenciji, Biciklistički Savez Srbije okreće se kontinuiranom radu sa mladim takmičarima.
Upravo iz tog podmlatka Srbija je dobila mladog Veljka Stojnića, koji je zauzeo odlično šesto mesto na hronometarskoj vožji u Taragoni na Mediteranskim igrama.

Dve nedelje ranije Stojnić je potvrdio klasu i na državnom prvenstvu u Šidu na hronometru gde je osvojio titulu, dok je Kraljevu, na stazi Beranovac vožen šampionat Srbije na drumu. Kod muškaraca, šampionsku titulu na drumu osvojio je Dušan Rajović, dok je u ženskoj konkurenciji dominantna bila naša najbolja takmičarka Jelena Erić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.