Davutoglu izašao iz Erdoganove stranke, plan da osnuje svoju

Izvor: RTS, 13.Sep.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu izašao iz Erdoganove stranke, plan da osnuje svoju

Bivši turski premijer Ahmet Davutoglu saopštio je da izlazi iz vladajuće Partije pravde i razvoja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i da planira da osnuje novi politički pokret.
Davutoglu je objavio da podnosi ostavku nekoliko dana nakon što je stranka pokrenula proceduru njegovog izbacivanja zbog kršenja discipline, zajedno sa još tri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bivša poslanika.

Između 2009. i 2014. godine bio je ministar spoljnih poslova Turske, a na mestu premijera bio je do 2016, kada ga je Erdogan smenio.
U poslednje vreme, kritičan je prema Erdoganovoj politici, posebno prema pitanju slobode govora.
Davutoglu je drugi visoki zvaničnik Partije pravde i razvoja koji je napustio stranku, posle bivšeg ministra ekonomije Alija Babakana, koji je u julu takođe najavio da planira da osnuje novu stranku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OSNIVA SVOJ POKRET Davutoglu napustio vladajuću Erdoganovu stranku

Izvor: Blic, 13.Sep.2019

Bivši turski premijer Ahmet Davutoglu saopštio je danas da izlazi iz vladajuće Partije pravde i razvoja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i da planira da osnuje novi politički pokret.

Nastavak na Blic...

Bivši premijer Ahmet Davutoglu istupio iz Erdoganove stranke

Izvor: SandzakPress.net, 13.Sep.2019

Bivši premijer Republike Turske Ahmet Davutoglu istupio je iz Stranke pravde i razvoja (AK Parti) nakon što je Disciplinska komisija stranke turskog čelnika Recepa Tayyipa Erdogana pokrenula proces njegovog isključenja. Davutoglu je na konferenciji za novinare u Ankari podsjetio da je AK partija...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.