Da nije bilo destruktivne pozicije Kijeva...

Izvor: B92, 23.Jun.2022, 15:06

"Da nije bilo destruktivne pozicije Kijeva..."

"Napori Turske i generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da reše ukrajinski problem žita davno bi doneli rezultate da nije bilo destruktivne pozicije Kijeva."

To je ocenio danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare posle razgovora sa svojim iranskim kolegom Hoseinom Amirom Abdolahijanom, prenosi TAS S.

"Napori koje sada ulažu i Turska i generalni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << UN, generalno bi odavno bili uspešni da su Ukrajina i njeni Zapadni gospodari rešili problem čišćenja crnomorskih luka od mina", istakao je on, prenosi TAS S.

Lavrov je dodao da Rusija i Iran "osuđuju kao neprihvatljivu praksu uvođenje nelegitimnih jednostranih sankcija, koje su u suprotnosti sa Poveljom UN", izjavio je Lavrov i pozvao "sve nezavisne članove međunarodne zajednice" da se bore protiv takvih praksi, navodi TAS S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.