Da li je Juve dobio novog Paola Montera?

Izvor: Mondo, 20.Avg.2019, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Juve dobio novog Paola Montera?

Turski fudbaler je u julu dogovorio prelazak u Juventus, a danas je obavio prvo zvanično obraćanje italijanskim medijima.

Torinski Juventus, aktuelni šampion Italije i najveći pretendent na osvajanje Skudeta u sezoni koja počinje predstojećeg vikenda, danas je zvanično predstavio letnje pojačanje za poslednju liniju – mladog reprezentativca Turske Meriha Demirala, koji će, kako je ugovorom predviđeno, član ''bjankonera'' biti do leta 2024. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Turski defanzivac u Juventus je stigao iz Sasuola, za koji je nastupao prvo kao pozajmljeni igrač Alanijaspora sa pravom otkupa.

Italijanski klub je to i učinio, nakon čega je prodat Juventusu po ceni od 18 miliona evra.

''Juventus u svojim redovima ima neke od najboljih fudbalera na svetu kad je u pitanju defanzivna linija'', rekao je Demiral prilikom predstavljanja, aludirajući, naravno, na Đorđa Kjelinija i Leonarda Bonućija, koji su mu, kako je i sam priznao, najviše pomogli da se integriše u ekipu.

#WelcomeMerih ⚪️⚫️2️⃣8️⃣⚪️⚫️➡️ https://t.co/UMubh0JSCYpic.twitter.com/Lsdi4tZZUt

— JuventusFC (@juventusfcen) August 20, 2019

Demiral ne krije da mu dolazak u Juventus predstavlja ispunjenje snova.

''Prelazak u Juve predstavlja veliku čast, trudiću se da budem uzor mnogim mojim sunarodnicima'', istakao je Demiral, navodeći Italiju kao ''zemlju gde najbolje može da se nauči igra u fazi odbrane''.

Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey

Demirala mnogi porede sa dugogodišnjim stubom odbrane Juventusa, Urugvajcem Paolom Monterom, koji je sa ovim klubom, za 9 godina, od 1996. do 2005. godine, osvojio četiri skudeta.

Vreme će, naravno, pokazati da li za to ima osnova, ali je izvesno da Sari, koji bi mogao da propusti premijernu utakmicu u novoj sezoni protiv Parme, ima veliko poverenje u fudbalera koji je upisao šest nastupa za državni tim Turske.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.