DANIMA STE UMORNI, a ne znate zbog čega - Vašem organizmu najverovatnije nedostaje ovaj VAŽAN VITAMIN

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 10:22

DANIMA STE UMORNI, a ne znate zbog čega - Vašem organizmu najverovatnije nedostaje ovaj VAŽAN VITAMIN

Hroničan umor je jedan od prvih simptoma nedostatka važnog vitamina koji je neophodan za važne funkcije organizma.

Umor i zamor mišića su među prvim znakovima koji vam govore da vašem telu nedostaje vitamin B12. Ovaj vitamin pomaže crvenim krvnim zrncima da prenesu kiseonik do organa.

Studija urađena u Turskoj upoređivala je nivo vitamina B12 u organizmu pacijenata, koji su radili analize zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vrtoglavice s onima kod zdravih dobrovoljaca. Rezultati su pokazali da su pacijenti s vrtoglavicom imali 40 posto manje vitamina B12 u odnosu na zdrave dobrovoljce.

Postoje i drugi simptomi nedostatka ovo vitamina. Moguća je i pojava zaboravnosti, ali i potištenost, koja je definitivno jedan od simptoma iako lekari ne znaju sa sigurnošću zašto, ali smatraju da bi odgovor mogao biti povezan s hemijom mozga i lučenjem serotonina i dopamina.

Moguća je i žućkasta boja kože, gladak i crven jezik. Namirnice bogate vitaminom B12 su tunjevina, losos i jaja.

Srbija Danas/O.T.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.