DA LI JE BAJDEN HTEO DA UTIČE NA SUVERENI IMUNITET TURSKE? Stejt department pojasnio njegovu izjavu

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021, 17:55

DA LI JE BAJDEN HTEO DA UTIČE NA SUVERENI IMUNITET TURSKE? Stejt department "pojasnio" njegovu izjavu

Podsetimo, Turska je oštro reagovala na kvalifikacije koje je američki predsednik Bajden dao događajima iz 1915. godine

Američki Stejt department oglasio se u vezi s izjavama predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena o događajima iz 1915. godine, a poručeno je kako cilj tih izjava nije bio da se utiče na suvereni imunitet Turske pred američkim sudovima.

Jedan od portparola Stejt departmenta odgovorio je pisanom izjavom šta bi pravno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogla da znači izjava Bajdena od 24. aprila.

- Poslednja predsednikova izjava nije imala za cilj da utiče na suvereni imunitet Turske pred američkim sudovima, što je regulisano Zakonom o imunitetu stranih država - navedeno je iz Stejt departmenta.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Suny: Turska teško prihvata da su u njenim temeljima masovni zločini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Maj.2021, 10:37

Mislim da je turskim građanima, a naročito vlastima, teško da priznaju da je njihova kemalistička republika izgrađena na temeljima radikalnog etničkog čišćenja i masovnih ubistava, kaže za Radio Slobodna Evropa (RSE) Ronald Grigor Suni (Suny), profesor istorije na Univerzitetu Mičigen. "Jasno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.