Cvetanović već našao zamenu za ”Džinsi”, odbornik Zdravković pita šta će biti sa subvencijama od države

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jul.2023, 17:09

Cvetanović već našao zamenu za ”Džinsi”, odbornik Zdravković pita šta će biti sa subvencijama od države

Da bi italijanska kompanija Aunde trebalo da bude zamena za Džinsi, ali i da preuzme deo radnika te turske kompanije najavio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Međutim, odbornik Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” Nenad Zdravković podseća prvog čoveka Leskovca da je država davala velike subvencije Džinsiju, a da oni sada odlaze sa velikim dugovima.

Dugo je ćutao Cvetanović >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << o dešavanjima u Džinsiju, ali je danas na sajtu Grada objavljena informacija da je u Kabinetu gradonačelnika održan sastanak sa predstavnicima italijanske kompanije Aunde, koja se bavi auto-industrijom, da bi oni trebalo da budu nastavljeni već sutra u Vladi, a da su zamena za Džinsi potvrdio je i sam Cvetanović.

Takođe, on je danas na otvaranju nove poliklinike u tom gradu istakao i da je fabrika Autostop zainteresovana za kupovinu pogona Sintetike, gde je do sada poslovao Džinsi, dok Jura želi da preuzme 200 radnika.

Ja sam još pre 6 meseci pričao u kom smeru to može da ode. Mi smo već preuzeli neke korake, juče je bila italijanska kompanija koja se bavi auto-industrijom kod nas koja je zainteresovana da preuzme deo radnika i obaveza. Autostop je takođe zaintersovan jer se to nalazi odmah pored njih i graniče se pa im je lako da prošire proizvodnju i preuzmu deo radnika. Takođe i kompanija Jura je zainteresovana da zaposli preko 200 radnika - rekao je Cvetanović.

Dugovi fabrike Džinsi prema EPS-u iznose 10 miliona dinara, prema Vodovodu 2 miliona, tvrdi opozicioni odbornik Nenad Zdravković koji je još prošle nedelje upozorio da će turski investitor zatovriti pogon u Leskovcu i da će bez posla ostati više od 1.000 radnika. Ostali dugovi; foto: M. M.

Oni sa komercijalnog snabdevanja strujom prešli na ono snabdevanja iz rezervi. Mi ovo ne pričamo da bi se rugali, već zato što je država Džinsiju za svakog novog radnika davala po 4.000 evra subvencije i došle su od jedne agencije za razvoj izvoza. Oni su imali dobru nameru, ali se to sada pretvorilo u veliku štetu. Nije dobar način na koji se lokalna samouprava i država ophode prema investitorima i oni odlaze odavde. Primer za to je jer mi ne znamo da li je Džinsi dužan lokalnoj samoupravi na ime zakupa Sintetike. Koliki je dug, da li je redovno plaćano, to mi ništa ne znamo. Šta će biti sa 1.000 porodica, ni to ne znamo - rekao je Zdravković.

On je podsetio da je Geoks već napustio Vranje, da Gruner u Vlasotincu otpušta radnike, te je izrazio zabrinutost da će sve strane kompanje vrlo brzo napustiti jug Srbije.

Podsetimo, da će Džinsi i zvanično napustiti Leskovac radnicima je saopšteno SMS porukom.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U saopštenju na sajtu grada se ne pominje da će italijanska firma da zaposli radnike Džinsija

Izvor: JUGpress.com, 05.Jul.2023

LESKOVAC..Iako je danas, kao rešenje za otpuštene radnike kompanije Džinsi gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pomenuo kao sigurnu stvar italijansku kompaniju Aunde, to nigde ne piše u zvanično objavljenom saopštenju na sajtu grada...U ovom tekstu, koji u celini objavljujemo, se samo navodi...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.