Čokoladna fantazija koja se ne peče! Ne zahteva mnogo sastojaka! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 11.Dec.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čokoladna fantazija koja se ne peče! Ne zahteva mnogo sastojaka! (RECEPT)

Britanska kraljica Elizabeta II i princ Vilijam obožavaju ovu poslasticu, otkriva lični kraljičin kuvar Daren Mek Grejdi. Čokoladna fantazija koja se ne peče! Ne zahteva mnogo sastojaka, a ukus je fenomenalan!

Potrebno:

120 grama maslaca

120 grama šećera

120 grama tamne čokolade

1 jaje

220 grama keksa


Za glazuru:

240 grama rastpljene čokolade

 Dizmana >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << - turska pogača sa prelivom! (RECEPT)

Priprema:

Namastite maslacem kalup za torte razmere 20 cm. Keks izlomite rukom da budu otprilike veličine badema.

U veću posudu stavite maslac sobne temperature zajedno sa šećerom dok ne dobijete jednoličnu penastu smesu. Rastopite na pari 120 grama tamne čokolade i dodajte je u smesu s maslacem, neprestano mešajući.

Dodajte jedno jaje i umutite sve zajedno da se dobro poveže. U čokoladnu smesu dodajte komadiće keksa i izmešajte da se svi komadi keksa prekriju. Istresite smesu u kalup za pečenje, pazeći da nigdje nema rupa, pogotovo na dnu.

Pre serviranja kolač držate u frižideru barem tri sata. U međuvremenu rastopite 200 grama čokolade i kad izvadite tortu iz frižidera i uklonite prsten od kalupa, okrenite je naopako i prelijte glazurom od rastopljene čokolade i ukrasite po želji! Naravno glazura od čokolade nije obavezna, u obzir dolazi i slatka pavlaka ili bilo šta što vi volite. Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi, ukoliko ste odabrali čokoladu.

Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.