Izvor: Nezavisne Novine, 07.Mar.2017, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavušoglu u Njemačkoj: Prestanite da nam dijelite lekcije!

HAMBURG - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu danas je u Njemačkoj optužio Berlin da vrši sistematski pritisak na Turke u toj zemlji i spriječava ih da podrže kampanju turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana za referendum o proširenju predsjednikovih ovlašćenja.

"Prestanite da nam držite lekcije iz ljudskih prava i demokratije", rekao je Čavušoglu okupljenim Turcima na skupu u generalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << konzulatu Turske u Hamburgu pošto su njemačke vlasti prethodno zatvorile lokal u kojoj je prvobitno trebalo da se održi miting.

On je rekao da se u Njemačkoj namjerno spriječavaju susreti turskih političara sa građanima turskog porijekla koji žive u toj zemlji.

"Da li se to uklapa u ljudska prava, da li se to uklapa u pravo na okupljanje?", zapitao je Čavušoglu, prenosi "Bild".

Hamburg je četvrta njemačka lokalna samouprava koja je otkazala miting turskog ministra.

Krajem prošle nedjelje su tri njemačka grada zabranila zakazane mitinge turskih ministara čiji je cilj da se Turci koji tamo žive pozovu da podrže referendum zakazan za 16. april s ciljem jačanja ovlašćenja predsjednika Erdogana.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Čavušoglu otkazao miting u Roterdamu

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2017, 21:09

ANKARA - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu otkazao je planirani miting u Roterdamu, gdje je je trebalo da vodi kampanju za referendum o izmjeni Ustava Turske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.