Čavušoglu: Kritike bi se mogle izjednačiti s podrškom puču

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2016, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavušoglu: Kritike bi se mogle izjednačiti s podrškom puču

Kritike drugih država o odnosu Turske prema osumnjičenima za organizovanje puča mogu se izjednačiti sa podrškom neuspelom svrgavanju vlade, saopštio je danas šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

I dok je većina saveznika Turske stala na stranu izabrane vlade te zemlje, Ankara je čula "neprihvatljive kritike" na račun krivičnog gonjenja osumnjičenih inspiratora vojnog puča 15. jula, naveo je Čavušoglu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u saopštenju.

"Snažno osuđujemo i odbacujemo navode o tome da bi moglo da dođe do kršenja principa vladavine zakona", naveo je Čavušoglu, preneo je Rojters.

Čavušoglu je ranije danas oštro kritikovao i evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana zbog izjave da su postojale pripremljene liste za hapšenje u Turskoj.

On je ocenio da su Hanove izjave neprihvatljive, prenose agencije.

„Čini se kao da je nešto bili pripremljeno", konstatovao je Han povodom hapšenja više hiljada ljudi usled neuspelog puča.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Države koje kritikuju Tursku kao da podržavaju puč"

Izvor: B92, 18.Jul.2016

Istanbul -- Kritike drugih država o odnosu Turske prema osumnjičenima za organizovanje puča mogu se izjednačiti sa podrškom neuspelom svrgavanju vlade...To je izjavio šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu...I dok je većina saveznika Turske stala na stranu izabrane vlade te zemlje, Ankara je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.