Čavušoglu:Turska za sada ne namerava da odustane od Ruskog gasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2022, 15:42

Čavušoglu:Turska za sada ne namerava da odustane od Ruskog gasa

Turska ne namerava za sada da prestane da kupuje prirodni gas od Rusije, izjavio je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

"O energetskom pitanju će razgovarati ministri energetike Turske i Izraela. Mi smo rekli da bi Turska, ako Izrael dostigne količine gasa za izvoz u Evropu, postala jedina ekonomska ruta da se to realizuje", rekao je Čavušoglu prema izveštaju lista Sabah, prenosi Tass.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Dodao je da Turska za sada nema problema i da polazeći od stanovišta energetske bezbednosti nije doneta odluka da se gas ne kupuje od Rusije.

Turski zvaničnici su u više navrata ranije navodili da zemlja ne može da se odrekne isporuka gasa iz Rusije, dodaje se u informaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.