Čavušoglu: Lažu

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 21:16

Čavušoglu: "Lažu"

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu nazvao je lažnim i nepravednim izjave opozicije da se Rusija meša u predsedničke izbore u toj republici.

"Turskoj je potrebna stabilnost više nego ikada. Izbori u Turskoj su uvek bili transparentni. Sa stanovišta imidža zemlje, korisno je da izbori budu demokratski i transparentni. Reči opozicionog kandidata Kemala Kiličdaroglua da se Rusija meša u izbore su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nepravedne prema toj zemlji. Bilo kakva priča o mešanju je lažna", rekao je on u intervjuu za turski CNN.

Na komentare svog suparnika na predstojećim izborima reagovao je i aktuelni predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i poručio kolegi da treba da se stidi.

"Sada je gospodin Kemal počeo da zadirkuje Rusiju. Kaže da Rusija upravlja turskim izborima. Sram vas bilo, sramite se. Šta kažete ako kažemo da Amerika, Engleska i Nemačka upravljaju izborima u Turskoj?", rekao je Erdogan.

Kiličdaroglu je u četvrtak na Tviteru objavio poruku na ruskom jeziku u kojoj je pozvao Moskvu da se ne meša u predstojeće predsedničke i parlamentarne izbore u Turskoj 14. Maja, tvrdeći pritom da Rusija stoji iza nekih "montaža, zavera i snimaka" koji su ranije otkriveni.

Političar nije objasnio na šta je mislio, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov oštro je odbacio glasine o mogućnosti mešanja Moskve u turske izbore, ističući da takve podatke šire prevaranti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.