Čavušoglu: Dogovor o migrantima se mora spasiti

Izvor: N1 televizija, 09.Sep.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavušoglu: Dogovor o migrantima se mora spasiti

Turski ministar spoljnih poslova Melvut Čavušoglu izjavio je da se dogovor o migrantima mora spasiti, uprkos neslaganju Turske i EU o uslovima vizne liberalizacije za turske državljane.

Čavušoglu, koji se danas sastao sa visokim evropskim zvaničnicima, rekao je da "postoji zajedničko razumevanje" i da se može postići konsenzus o ovom pitanju.

"Verujem da zajedničkim razumevanjem možemo da prevazidjemo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ovaj problem", kazao je on posle sastanka sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini i komesarom za proširenje Johanesom Hanom.

Migrantska kriza u Evropi biće centralna tema samita lidera EU sledeće nedelje u Bratislavi, pored Bregzita i nedavnog uspeha ekstremnih desničara na regonalnim izborima u Nemačkoj.

Turski šef diplomatije kritikovao je "slabost" EU zbog nemogućnosti da spreči etnički podeljeni Kipar da blokira evropske integracije Turske.

Istovremeno, lideri Francuske, Italije i još pet mediteranskih zemalja raspravljali su danas u Atini o migrantima i dužničkoj krizi u Evropi.

"Važno je poslati poruku saradnje u ovako važnom trenutku, posle bregzita, u trenutku kada populisti i nacionalisti žele da preuzmu Evropu", rekao je francuskli predsednik Fransoa Oland.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Čavušoglu: Sporazum o migrantima ostaje na snazi

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Sep.2016

Turski ministar spoljnih poslova Melvut Čavušoglu izjavio je danas da se dogovor o migrantima mora spasiti, uprkos neslaganju Turske i EU o uslovima vizne liberalizacije za turske državljane...Čavušoglu, koji se danas sastao sa visokim evropskim zvaničnicima, rekao je da "postoji zajedničko razumevanje"...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.