Carinici zaplenili 60.000 evra švercovanih u dečjem jastuku

Izvor: JužneVesti.com, 09.Avg.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici zaplenili 60.000 evra švercovanih u dečjem jastuku

Skrivajući pare u dečjem jastuku, dve osobe pokušale su da prokrijumčare iz Nemačke u Tursku 80.000 evra, rekli su u Upravi carina. Međutim, dodaju, carinici su ih na graničnom prelazu Gradina osujetili u toj nameri, zaplenivši im pare i ostavivši ih samo sa dozvoljenom sumom.

41-godišnji vozač, navode u Upravi, dovezao se do graničnog prelaza “mercedesom”, a carinicima je rekao da nema šta da prijavi.

Uprkos izjavi putnika, u traci obezbeđenoj video-nadzorom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izvršen je detaljan pregled automobila i prtljaga. Tada je na vozačevom sedištu primećen, naizgled previše napunjen, dečji plišani jastuk. Sumnja carinika da se u unutrašnjosti jastuka nalazi neuobičajeni sadržaj potvrđena je rašivanjem, kada je u njemu pronađeno 80.000 evra u apoenima od po 500 evra - kažu u Upravi carina.

Oni dodaju da su putnici izjavili da novac pripada vozaču i njegovom sinu, pa je njima vraćeno po 10.000 evra, dok će ostale pare biti zadržane do okončanja prekršajnog postupka.

Kopije poznatih brendova trebalo da završe u Bosni i Hercegovini; foto: Uprava carinaCarinicu su jutros zaplenili i preko 1.100 artikala falsifikovane dečje odeće koja je prevožena iz Turske ka Bosni i Hercegovini.

Prilikom pregleda kamiona, u vlasništvu jedne firme iz BiH, koji je iz Turske prevozio preko 23 tone tekstila, carinski službenici su primetili da se u tovaru nalazi i 200 kilograma garderobe u čiju su originalnost posumnjali - rekli su u Upravi carina.

Među dečjom garderobom, navode, bilo je kompleta, dukseva, haljinica i donjih delova trenerki sa poznatim likovima iz crtanih filmova, kao i oznakama nalik na one poznatih brendova.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.