Izvor: Blic, 10.Mar.2016, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici otkrili 150,000 neprijavljenih evra u Preševu

Carinici su danas na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 134.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Devize su otkrivene kod dvojice turskih državljana, koji su se na putu iz Nemačke ka Turskoj, na izlazu iz naše zemlje pojavili oko tri časa po ponoći. Prilikom susreta sa carinicima rekli su da nemaju ništa da prijave za kontrolu, navodi se u saoštenju.

Detaljnim pregledom automobila ispod suvozačkog sedišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pronadjeno je 20.000 evra a ličnim pretresom putnika je po džepovima i u donjem vešu jednog od njih pronađeno još 134.000 evra, u apoenima od po 500, 200 i 100 evra.

Kako putnici novac nisu prijavili, a za isti nisu imali nikakve potvrde o poreklu, vraćen im je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a ostatak od 134.000 evra je zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom, navodi Uprava carina.

Uprava carina tim povodom podseća da je dužnost svakog putnika da prilikom prelaska državne granice (pri ulasku i pri izlasku iz zemlje) prijavi iznos koji nosi sa sobom, ukoliko je taj iznos veći od 10.000 evra (u dinarima, ili u stranoj valuti).
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Carinici u Preševu sprečili šverc 150.000 evra

Izvor: JužneVesti.com, 10.Mar.2016

Dvojica turskih državljana pokušali su da na putu iz Nemačke ka Turskoj kroz Srbiju prošvercuju oko 150.000 evra, ali su carinici u njihovim džepovima i donjem vešu pronašli novac...Kako saopštavaju iz Uprave carina, turski državljani su rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu...Bez obzira...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.