Butulija: Zaslužile smo punu dvoranu protiv Turske

Izvor: B92, 10.Nov.2019, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Butulija: Zaslužile smo punu dvoranu protiv Turske

Košarkašica Srbije Dajana Butulija rekla je da je ekipa zaslužila punu dvoranu na meču protiv Turske, na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u narednoj nedelji započinje kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo koje će se leta 2021. godine održati u Španiji i Francuskoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Iskreno, jedva čekam novo okupljanje, jer nam atmosfera u reprezentaciji nikada nije bila bolja. Zaželela sam se devojaka, kao i naših treninga. Očekuju nas prva iskušenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Obe utakmice će biti teške na svoj način", rekla je Butulija za sajt KSS.

Srbija se nalazi u Grupi E sa Turskom, Albanijom i Litvanijom, a u ovom "novembarskom prozoru" odigraće utakmice protiv Turske, 14. novembra u Hali sportova "Ranko Žeravica", odnosno 17. novembra u Draču protiv Albanije.

Okupljanje reprezentativki zakazano je za ponedeljak.



"Turska je veoma ozbiljna ekipa, dok nas u Albaniji čeka neugodno gostovanje. Svakako mislim da smo favoritkinje i da ne bi trebalo da imamo većih problema da pređemo prve dve prepreke"
, rekla je Butulija.

Od utakmice za treće mesto na Evropskom prvenstvu protiv Velike Britanije u Beogradskoj areni je prošlo tek četiri meseca i taj duel, kao i čitav nastup na šampionatu u Zrenjaninu i Beogradu, još je u glavama bronzanih srpskih košarkašica.

"Kao i uvek, potrebno je da prođe vreme da bi se slegli utisci i da čovek postane svestan koliko je važan uspeh postigla naša reprezentacija. Izuzetno sam ponosna na čitav tim i na to kako smo se na čelu sa selektorkom Marinom Maljković opet vratile u sam vrh evropske košarke", rekla je Butulija.

"Upravo zbog toga mislim da smo zaslužile punu dvoranu protiv Turske. Očekujem da ljudi to prepoznaju i da ćemo imati veliku podršku. U svakom slučaju posebno se radujem što ću opet igrati u hali u kojoj sam doživela neke od najlepših emocija u karijeri i najveće klupske uspehe", zaključila je Dajana Butulija.

Utakmica protiv Turske na programu je u četvrtak, 14. novembra, od 17.00.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.