Burada ve Başka Yerde: Ovde i drugde

Izvor: Arte, 03.Okt.2019, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burada ve Başka Yerde: Ovde i drugde

Burada ve Başka Yerde: Ovde i drugde reasamblaž pejzaža velikih razmera Savremene neposlušne umetničke prakse iz Turske Otvaranje: četvrtak 10.oktobar, 2019. 19h Muzej savremene umetnosti Vojvodine Trajanje: 10.10 - 11. novembar, 2019.

Umetnici:

Kolektiv Artikišler, bak.ma, Bilge Emiroglu, Ege Berensel, Rojda Tugrul, Sevgi Ortač, Oktaj Inđe, Bariš Sejitvan

Kustoskinje:

Ezge Čelikaslan, Gordana Nikolić

Burada ve Başka >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << Yerde Ovde i drugde.jpg

Izložba predstavlja umetničke radove koji se bave stvaranjem kontra-narativa u odnosu na sliku političkog pejzaža u Turskoj. Uz iskustvo društveno-prostorne transformacije kroz opresivne državne politike, prinudne migracije, naopakih projekata urbane transformacije u Turskoj, ova izložba kao kolektivni proces alternativnih zamišljanja ukazuje da se želi govoriti u njihovo ime “ovde i drugde“. Biće predstavljena selekcija angažovanih videa i transmedijalnih radova umetnika iz turske dijaspore i onih koji žive u Turskoj, a čine je slike građanske neposlušnosti i društvenih pokreta, onlajn arhivske prakse, metodologije pronađenih video zapisa i umetnička istraživanja utemeljena na slikama i tekstovima.

http://www.msuv.org/program/2019-10-01-ovde-i-drugde.php

https://www.facebook.com/events/523925071733791/

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.