Bugarski premijer okrivio Evropu: Obustava gradnje Južnog toka pretvorila Tursku u gasni centar

Izvor: B92, 13.Dec.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski premijer okrivio Evropu: Obustava gradnje Južnog toka pretvorila Tursku u gasni centar

Sofija -- Bugarski premijer Bojko Borisov kritikovao je Evropsku komisiju jer je obustava izgradnje gasovoda Južni tok pretvorila Tursku u "centar za distribuciju gasa".

Kako je pojasnio, da je Južni tok izgrađen, Evropska komisija bi imala instrument "Bugarska-Ukrajina". Međutim, sada se pojavio treći igrač – Turska.

"I to ste učinili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vi iz Evropske unije", dodao je on.

Borisov je takođe prokomentarisao i pitanje tranzita gasa kroz Ukrajinu, rekavši da on smatra da Rusija od te rute neće odustati.

"Ruske gasne kompanije zavise od naših para. Zašto bi bilo ko obustavljao tranzit tog gasa, šta mislite, da će hteti tek tako da se odreknu tih pet milijardi evra?", retorički je upitao Borisov, prenosi Sputnjik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"TO STE UČINILI VI IZ EU" Borisov kritikovao EK zbog obustave izgradnje Južnog toka

Izvor: Blic, 13.Dec.2019

Bugarski premijer Bojko Borisov kritikovao je Evropsku komisiju jer je, kako tvrdi, obustava izgradnje gasovoda Južni tok pretvorila Tursku u "centar za distribuciju gasa".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.