Brnabić i Bilgič: Odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2021, 13:52

Brnabić i Bilgič: Odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa odlazećim ambasadorom Turske u Srbiji Tanžu Bilgičom o postignutim rezultatima u saradnji i bilateralnim odnosima dve države, kao i o planovima i projektima za budući period.

Ambasador Bilgič je istakao da Turska Srbiju smatra velikim prijateljem i najvažnijom zemljom u regionu, koja umnogome doprinosi njegovoj stabilnosti i saradnji.

Brnabić je ocenila je da su odnosi i saradnja Srbije i Turske trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na najvišem nivou, i da umnogome doprinose, ne samo bilateralnim odnosima i razvoju ekonomije, već i stabilnosti našeg regiona.

Sumirajući zajedničke projekte, Brnabić je istakla da su posebno značajni oni u oblasti infrastrukture, a izdvojila projekat regionalnog prijateljstva i prosperiteta - autoput Beograd - Sarajevo, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Bilgič je naveo da u ovom trenutku u Srbiji posluje oko 1.000 turskih kompanija i da će se taj broj povećavati, zahvaljujući dobrim tržišnim uslovima i finansijskoj stabilnosti koju je Srbija postigla.

Osim projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, Bilgič je istakao i značaj obnove kulturno-istorijskih spomenika u Srbiji, poput planiranih radova na rekonstrukciji Golubačke tvrđave, kao i rekonstrukciju Kasapčića mosta u Užicu, koji je prema njegovim rečima, simbol srpsko-turskog prijateljstva.

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ambasador je iskoristio priliku da čestita na uspešnom procesu imunizacije u Srbiji.

On je čestitao premijerki Brnabić i na svemu postignutom proteklih godina i izuzetnoj saradnji sa Vladom Srbije koju je imao tokom svog mandata.

Brnabić je poželela mnogo uspeha ambasadoru Bilgiču u budućem profesionalnom angažovanju i na ličnim uspesima tokom svog mandata u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabićeva sa ambasadorom Turske: Saradnja Srbije i Turske na najvišem nivou

Izvor: RTS, 26.Feb.2021

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa odlazećim ambasadorom Turske u Srbiji Tanžu Bilgičom o postignutim rezultatima u saradnji i bilateralnim odnosima dve države, kao i o planovima i projektima za budući period. . Predsednica vlade Ana Brnabić ocenila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.