Brejk Fenerbahčea posle drame u Atini, Guduriću nije zadrhtala ruka!

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 22:39

Brejk Fenerbahčea posle drame u Atini, Guduriću nije zadrhtala ruka!

Košarkaši Fenerbahčea napravili su brejk u četvrtfinalu plej-ofa Ervolige.

Turski predstavnik je kao gost pobedio ekipu Olimpijakosa, 82:78 (10:24, 24:13, 17:19, 31:22) i tako izjednačio u seriji na 1-1.

Olimpijakos je bolje počeo meč, imao je čak 16 poena prednosti na startu druge četvrtine (26:10), ali su košarkaši Fenerbahčea uspeli da do odmora spuste razliku na samo tri poena, 37:34.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grci su vodili tokom cele treće četvrtine i u poslednju ušli sa pet poena prednosti, 56:51.

Međutim, Fener se probudio početkom poslednje četvrtine i serijom od 8:0 stekao prednost od tri poena, 56:59.

Bilo je jasno da sledi uzbudljiva završnica u kojoj je na Džonatan Motli na minut i po pre kraja doneo prednost Fenerbahčeu od 77:76.

Potom dva bacanja nije iskoristio Šakil Mekisik da bi na drugoj strani na 33.9 sekundi pre kraja Marko Gudurić pogodio jedno bacanje za 78:76.

Vezenkov nije pogodio trojku, usledila je kontra u kojoj je na osam sekundi pre kraja koš za 80:76 postigao Tajler Dorsi.

Slukas je postigao koš za Olimpijakos, potom je na 4.7 do kraja Gudurić opet bio na liniji bacaanja, ovog puta pogodio je oba za 82:78.

Tako je upisao osmi poen na meču, a igrao je nešto manje od 17 minuta.

Kod Fenerbahčea, istakao se Karsen Edvards sa 16 poena, poen manje je postigao Džonatan Motli, koliko i najbolji u timu pobednika, Najdžel Hejs-Dejvis.

U ekipi Olimpijakosa najefikasniji su bili Saša Vezenkov i Kostas Slukas sa po 18 poena.

Naredna treća utakmica igra se u Istanbulu 3. maja od 19.45

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AMERIKANAC I SRBIN GLAVNI JUNACI FENEROVOG BREJKA U ATINI: Itudis govorio o sjajnom učinku Gudurića! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 29.Apr.2023, 12:24

Veliki korak ka potencijalnom iznenađenju! Košarkaši Fenerbahčea napravili su ‘brejk’ u Atini! Turski sastav je na gostovanju, u drugoj utakmice četvrtfinalne serije Evrolige, savladao Olimpijakos rezultatom 78:82. Fener se u Istanbul vraća sa učinkom 1:1 i imaće priliku da u ‘Ulker Areni’...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.