Izvor: Blic, 18.Avg.2016, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaški napad PKK u Turskoj, troje ubijeno, 40 ranjeno

Tri osobe su ubijene, dok ih je 40 ranjeno u napadu automobilom-bombom koji su jutros ekstremisti Kurdistanske radničke partije izveli u istočnom turskom gradu Van, saopštio je lokalni zvaničnik, javlja AFP.

Na meti napada bila je stanica policije u centralnoj gradskoj četvrti, rekao je zamenik guvernera Vana Mehmet Parlak, optuživši za napad "regionalnu terorističku grupu", navodi francuska agencija pozivajući se na Anadoliju, uz napomenu da turske vlasti zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nazivaju PKK regionalnom terorističkom grupom.

Parlak je rekao da su tri osobe ubijene, među kojima su svi civili, dok ih je 40 ranjeno, od kojih dva policajca.

Policija je posle napada identifikovala na licu mesta ekstremistu sa inicijalima M.O. koji je osumnjičen da je dovezao automobil-bombu do policijske stanice.

On je ranjen, ali je priveden na ispitivanje u sedište policije u Vanu, navela ja Anadolija.

Turske bezbednosne snage su na nišanu svakodnevnih napada PKK otkako je dvoipogodišnje primirje propalo 2015. godine, pri čemu su ubijene stotine policajaca i vojnika, podseća AFP, dodajući da je vlada obećala da će nastaviti sa naporima u cilju iskorenjivanjem PKK iz istočne Turske.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad na policijsku stanicu u Turskoj: Troje mrtvih, više od 40 ranjenih

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2016

ISTAMBUL – Tri osobe su smrtno stradale, dok ih je 40 ranjeno u napadu automobilom bombom u gradu Van u istočnoj Turskoj. Lokalni zvaničnici kažu da su napad izveli pripadnici Kurdistanske radničke partije, javlja AFP...Meta napada je bila policijska stanica u dijelu grada Ipekiolu...Policija je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.