Bojkot izraelskih fudbalera u Turskoj – ne žele da odaju počast palestinskim žrtvama

Izvor: B92, 21.Okt.2023, 23:30

Bojkot izraelskih fudbalera u Turskoj – ne žele da odaju počast palestinskim žrtvama

Dvojica fudbalera Antalije, Izraelci Ramzi Safuri i Sagiv Jehezkel, u subotu neće izaći na teren iz protesta prema odluci da se oda počast palestinskim žrtvama.

Svi mečevi turske lige ovog vikenda počeće minutom ćutanja za Palestince koji su stradali u napadu izarelskih vojnih snaga proteklih dana.

Igrači će, uz to, nositi i crni flor na utakmicama, što je još jedan razlog zbog kojeg tandem Izraelaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne želi da igra.

Obojica su i reprezentativci Izraela.

O svojoj odluci su obavestili javnost.

"Kao fudbaleri koji sa ponosom nose dres izraelske reprezentacije, nemamo nameru da učestvujemo u ceremoniji koja će se biti održana na stadionu pre utakmice. Rekli mo to i ljudima koji vode naš klub i oni popštuju našu odluku", napisali su u zajedničkom saopštenju Safuri i Jezekhel.

Prema navodima turskih medija, svi igrači u Superligi Turske izaći će na teren pre mečeva ovog kola sa porukom "Osuđujemo represiju u Gazi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.