Boje se? I treba... Ozbiljna pretnja: Naravno da može da pogodi Atinu

Izvor: B92, 12.Dec.2022, 09:18

Boje se? I treba... Ozbiljna pretnja: Naravno da može da pogodi Atinu

Ankara -- Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je nedavna proba turskog balističkog projektila prestrašila Atinu.

On je naveo da Ankara neće sediti skrštenih ruku ako Grčka nastavi sa militarizacijom svojih ostrva u Egejskom moru.

"Sad smo počeli da pravimo naše rakete, a ova proizvodnja je uplašila Grke. Kažete Tajfun, a oni se boje, kažu da to može da pogodi Atinu. Da, naravno da može da pogodi. Ako ne ostanete mirni, ako pokušate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da postavite oružje koje ste dobili iz SAD na ostrva, i hoće", upozorio je Erdogan, prenosi Anadolija.

On je dodao da "zemlja poput Turske sigurno neće sedeti skrštenih ruku" i da će "morati nešto da uradi".

U oktobru je Turska testirala balističku raketu kratkog dometa domaće proizvodnje "Tajfun" iznad Crnog mora, koja, kako je saopšteno, može da pogodi metu na udaljenosti od 560 kilometara za 456 sekundi.

Ankara je uznemirena onim što opisuje kao sve veće gomilanje grčke vojske na ostrvima u blizini svoje obale, ali i vojnom podrškom koju Grčka dobija od SAD, navodi Anadolija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: U Turskoj otkriveno naftno polje sa rezervama od 150 miliona barela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2022

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je nedavna proba turskog balističkog projektila prestrašila Atinu i naveo je da Ankara neće sediti skrštenih ruku ako Grčka nastavi sa militarizacijom svojih ostrva u Egejskom moru. Naftno polje sa rezervama od 150 miliona barela otkriveno je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.