Blinken putuje u Izrael

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 21:09

Blinken putuje u Izrael

Državni sekretar SAD Entoni Blinken putuje danas u posetu Izraelu i Zapadnoj obali, posvećenu situaciji u Pojasu Gaze.

To je izjavio Metju Miler, potparol Stejt departmenta.

Do posete dolazi u vreme kada je pojačana zabrinutost od širenja konflikta van Gaze, i uvlačenje u taj sukob Zapadne obale, Hezbolaha na libanskoj granici, kao i plovila u Crvenom moru.

Osim Izraela i Zapadne obale, Blinken će, tokom jednonedeljne turneje, još posetiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tursku, Grčku, Jordan, Katar, Ujedinjene Arapske Emirate, Saudijsku Arabiju i Egipat.

Očekuje će da će Blinken sa izraelskim i palestinskim zvaničnicima razgovarati o povećanju humanitarne pomoći Gazi, kao i puštanju preostalih talaca koje drži Hamas na slobodu, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JEDNONEDELJNA "TURNEJA" BLINKENA Državni sekretar SAD putuje za Izrael i Zapadnu obalu, evo koje će još zemlje posetiti

Izvor: Blic, 04.Jan.2024

Državni sekretar SAD Entoni Blinken putuje danas u posetu Izraelu i Zapadnoj obali, posvećenu situaciji u Pojasu Gaze, izjavio je Metju Miler, potparol Stejt departmenta.

Nastavak na Blic...

BLISKOISTIČNI SUKOB Izrael najavljuje intezivne napade u centralnoj Gazi; UN uznemirene zbog poziva da Palestinci napuste enklavu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jan.2024, 07:54

Sukob Izraela i Hamasa – 90. dan. Broj poginulih Palestinaca u Gazi je skoro 22.500, a najmanje 20 osoba – od čega devetoro dece – stradalo je na severu Gaze i u okolini Kan Junisa. S druge strane, Izrael najavljuje da se trupe neće uskoro povući iz Gaze, dok državni sekretar SAD stiže u posetu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.