Bilgič: Odnosi Srbije i Turske možda najbolji u istoriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilgič: Odnosi Srbije i Turske možda najbolji u istoriji

Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič izjavio je danas da su odnosi dve zemlje možda najbolji u istoriji i da je saradnja posebno dobra u oblastima ekonomije i trgovine.

On je u intervjuu za Radio Beograd kazao da su turske investicije u Srbiji od 2011. godine porasle 200 puta, i da sada iznose 200 miliona evra.

Kako je rekao, očekuje da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Bosna i Hercegovina uskoro započeti svoj deo posla u izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo i najavio nastavak saradnje u trilateralnom formatu između Turske, Srbije i BiH.

Govoreći o regionu, Bilgič je rekao da će se turski zvaničnici uvek zalagati za očuvanje mira i stabilnosti na Balkanu i istakao da je za očuvanje stabilnosti važno i mirno rešenje pitanja Kosova.

Kako je rekao, zvanična Ankara podržava dijalog Beograda i Prištine i podržaće svaki sporazum do kog se dođe dogovorom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.