Bilgič: Erdogan u junu u Srbiji

Izvor: RTS, 24.Jan.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilgič: Erdogan u junu u Srbiji

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan trebalo bi u junu da poseti Srbiju, izjavio je turski ambasador Tanžu Bilgič, koji je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem razgovarao o otvaranju turske škole u Beogradu.
Mladen Šarčević je na sastanku delegacija Ministarstva obrazovanja Turske i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije rekao da se sa ambasadorom Turske saglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da odnosi dve zemlje nikada nisu bili bolji.

Ambasador Turske je ocenio da postoji izuzetna ekonomska i politička saradnja dve zemlje, ali da ima dosta prostora za proširenje saradnje u oblasti obrazovanja.
"Ovo su samo prvi koraci pripreme za jun kada se očekuje da će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posetiti Srbiju. Siguran sam da je sadašnja saradnja najbolja u istoriji srpsko-turskih odnosa i siguran sam da postoji mnogo tema u oblasti obrazovanja u kojima će se saglasiti obe strane", naveo je ambasador Tanžu Bilgič.
Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sa članovima delegacije Ministarstva obrazovanja Turske razgovarali su o mogućnostima proširenja saradnje dve zemlje u oblasti obrazovanja.
Ministar Šarčević je rekao da bi rezultati razgovora ekspertskih grupa trebalo da budu osnova za novi Memorandum o saradnji.
Ocenio je da nije samo ambicija, već i realna želja da Srbija i Turska osim u oblasti ekonomije imaju i odličnu saradnju i u oblasti prosvete.
Sastanku delegacija dva ministarstva prethodio je susret ministra Šarčevića i ambasadora Turske, na kome je bilo reči o otvaranju turske škole u Beogradu.
Šarčević je rekao da je procedura za otvaranje inostranih škola u Srbiji pojednostavljena i da su već otvorene škole u kojima se nastava odvija na engleskom, ruskom i nemačkom jeziku.
Dodao je da inostrane škole koje se otvaraju u Srbiji moraju da ispune određene standarde u pogledu uslova, opremljenosti i stručnog nastavnog kadra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.