Beograd / Sastanak Vučića i Erdogana u utorak

Izvor: SandzakPress.net, 09.Okt.2017, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd / Sastanak Vučića i Erdogana u utorak

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić bit će domaćin predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu tokom njegove posjete Srbiji, saopćila je Vučićeva Služba za saradnju s medijima. Turski predsjednik u Beograd stiže u utorak, 10. oktobra, i taj datum posjete utvrđen je na sastanku Erdogana i Vučića u New Yorku, gdje su učestovali na sjednici Generalne skupštine UN. Predsjednik Vučić je tom prilikom naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << da će Erdoganova posjeta biti potvrda velikog prijateljstva dva naroda i izrazio zahvalnost turskim kompanijama koje su ulagale u najnerazvijenijim mjestima u Srbiji. “Naša zemlja gaji iskreno prijateljstvo prema turskom narodu i mi danas imamo priliku da započnemo novi proces u našim odnosima”, istakao je predsjednik Vučić. Predsjednik Erdogan je naglasio da su odnosi Srbije i Turske veoma važni za mir i stabilnost Balkana. “Srbija je ključna zemlja na Balkanu za očuvanje mira i stabilnosti i zato smo uvijek podržavali vaš europski put”, rekao je turski predsjednik. On je istaknuo da je neophodno raditi na jačanju ekonomskih odnosa i trgovinske razmjene koja je, kako je izjavio, 2016. godine iznosila oko 800 miliona dolara. “Zajednički cilj treba da bude milijardu dolara i ja podržavam naše investitore da što više ulažu u Srbiju”, zaključio je predsjednik Erdogan. Dva predsjednika su razgovarali i o infrastrukturnim projektima za koje je turska strana zainteresirana. (sandzacke.rs)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Vučić u utorak domaćin Erdoganu

Izvor: Press, 09.Okt.2017

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, biće domaćin predsedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu tokom njegove posete Srbiji, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima. . Foto: Tanjug. Turski...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.