“Balkanski tok” kompletan, Srbija i Mađarska spojile cijevi

Izvor: Capital.ba, 04.Jul.2021, 14:26

“Balkanski tok” kompletan, Srbija i Mađarska spojile cijevi

BEOGRAD – Gasovod “Balkanski tok” je kompletiran, pošto su Srbija i Mađarska spojile cijevi, a prve količine tranzitnog gasa kroz Srbiju za srednju Evropu kreću 1. oktobra. Foto: Tanjug Javno preduzeće “Srbijagas” i mađarska kompanija “FGSZ” povezali su na granici s Mađarskom gasovod “Balkanski tok” kojim će ubuduće gas iz Turske, preko Bugarske i Srbije, stizati do srednje Evrope. Od sutra Mađarska zakupljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << kapacitete, a Srbija postaje važna tranzitna zemlja za srednju Evropu, javio je RTS. Generalni direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović je rekao da je na ovaj način stavljena tačka na dugogodišnji veliki posao kojim je Srbija i konačno riješila pitanje snabdijevanja gasa iz drugog pravca, a ne samo preko Ukrajine. “Niko se više u Srbiji neće smrzavati, a cena gasa se za domaćinstva neće ni od jeseni menjati. Poskupljenje zbog cene nafte koju prati cena gasa će se preliti na `Srbijagas`”, istakao je Bajatović. Predsjednik Uprave mađarskog “FGSZ” Ferenc Sabolč je rekao da se u ovoj struci, kada se spajaju dvije cijevi na granici koje dolaze iz dvije države, to naziva “zlatno povezivanje”. “Kada već dođemo do `zlatnog povezivanja`, to znači da vidimo kraj ovog projekta i da će uskoro početi snabdevanje gasom”, rekao je Sabolč. Srna Чланак “Balkanski tok” kompletan, Srbija i Mađarska spojile cijevi се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Balkanski tok kompletan – Srbija i Mađarska spojile cevi

Izvor: Vostok.rs, 05.Jul.2021, 07:08

Od sutra Mađarska zakupljuje kapacitete, a Srbija postaje važna tranzitna zemlja za srednju Evropu. Dušan Bajatović, generalni direktor Srbijagasa, rekao je da je na ovaj način stavljena tačka na dugogodišnji veliki posao kojim je naša zemlja i konačno rešila pitanje snabdevanja gasa iz...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.