Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2021, 16:59

Bajbekova leva oborila Desnu (VIDEO)

Partizanov napadač proradio u trećoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Turskoj

Filip Holender i Nikola Štulić protiv Zaglebja, Bibars Natho i Sejduba Suma sa bele tačke u duelu sa Rubinom, da bi golgeterski potencijal Partizana ove zime obogatio Žan Kristof Bajbek i pogotkom protiv Desne nagovestio spremnost da u drugom delu sezone opravda strpljenje sportskog sektora i odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da se tokom prelaznog roka ne dovodi još jedan napadač. Dugo su crno-beli čekali Francuza, jesenas sputanog povredama, bez konkretnog učinka u dosadašnjem toku pripremnog perioda, a onda je bivši član Pari Sen Žermena pokazao koliko opasan može da bude u kaznenom prostoru.

Posle poprilično dosadnog prvog poluvremena, početkom drugog Sejduba Suma je lansirao Aleksandra Lutovca na levom boku, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije zavrnuo loptu u kazneni prostor, pucao je Bajbek levom i oborio Desnu. Prvenac 27-godišnjeg centarfora u dresu kluba iz Humske ispostavio se dovoljnim za trijumf nad Ukrajincima (1:0), s tim što će veću korist od rezultata ekipa Aleksandra Stanojevića imati ako njena „devetka“ prikazano u Antaliji reprizira kad se takmičenje nastavi.

Ispostavilo se da je šut Bajbeka bio presudan u utakmici tokom koje je Parni valjak pokazao rešenost da u defanzivi izgleda bolje nego tokom prve dve provere, ujedno i staloženost prilikom izgradnje akcija i kontrolu dešavanja na svakom delu terena.

O tome svedoči podatak da Desna maltene nijednu veliku priliku nije imala ako se izuzme udarac rezerviste Dektjarova neposredno posle vođstva Beograđana.

Tokom provere sa timom koji je jesenas u gostima odoleo i Šahtjoru i kijevskom Dinamu, Aleksandar Stanojević je morao da improvizuje tako što je Aleksandra Lutovca prekomandovao na mesto levog beka (Slobodan Urošević sa selekcijom Superlige na severnoameričkoj turniji, Rajko Brežančić povređen, Ivan Obradović igrao prošli meč), a bivši kapiten Rada pokazao da je čovek za sve uloge. Jesenas je krpio na desnoj strani odbrane, a u osnovi je krilo. Prilagodljivost Lutovca je drugi veliki dobitak za crno-beli sa današnje provere, trećom se može smatrati podatak da prvi put tokom priprema viceprvak Srbije nije primio gol.

Ako tako nastavi i u četvrtak – prepodne protiv beloruskog Ruha iz Bresta, popodne sa makedonskim Sileksom – pokazaće da je sposoban da se vrati na nivo iz završnice prvog dela sezone kad je na osam poslednjih mečeva matiran samo jednom.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

PARTIZAN – DESNA 1:0 (0:0)

/Bajbek 53/

PARTIZAN: Stojković – Živković, Ostojić, Vujačić, Lutovac (od 60. Miljković) – Zdjelar (od 60. Natho), Pavlović (od 60. Smiljanić) – Holender (od 60. Asano), Suma (od 60. Marković), Jović (od 52. Jojić) – Bajbek (od 60. Štulić).

DESNA: Past, Olegenko, Imerekov, Tam, Lartusov, Ogerja, Domvrovski, Tatovicki, Kalitvincev, Vakula, Butkovskij. Igrali su još: Litovka, Jermakov, Konoplja, Ševcov, Bezbrotko, Gičenko, Dektjarov.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.