BORCI PKK U LOVU NA TURSKE VOJNIKE: Ubijaju ih svakodnevno u iračkom Kurdistanu, nikakve kandže ih ne mogu spasiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 14:14

BORCI PKK U LOVU NA TURSKE VOJNIKE: Ubijaju ih svakodnevno u iračkom Kurdistanu, nikakve "kandže" ih ne mogu spasiti

Turska vojska najavljuje nove operacije, ali kurdska gerila je dobro organizovana

Tursko Ministarstvo nacionalne odbrane priznalo je da je turski vojnik ubijen u severnom Iraku 26. jula. Konvoj turske patrole napadnut je u regiji Hakurk. Kako se navodi u saopštenju, napad su izveli članovi Radničke partije Kurdistana (PKK). Žrtva je identifikovana kao narednik Halil Čelebi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Turska vojska redovno trpi gubitke u severnom Iraku. Dana 17. jula, turski vojni konvoj našao se na udaru dok je prolazio kroz Zilkan u severnoj iračkoj provinciji Ninivi.

Novi video prikazuje napad na turske snage u iračkom regionu Zap, koji je izveden 2. jula, navodno odnevši živote 5 vojnika. Kurdski napadi ne ostaju nekažnjeni. U aprilu je turska vojska pokrenula zajedničke operacije "Kandža-munja" i "Kandža-grom" protiv ćelija PKK u regionu Kurdistana.

Prema turskom ministarstvu odbrane, u Iračkom Kurdistanu 26. jula ubijena su tri borca PKK.

Štaviše, 26. jula turske snage bezbednosti tvrdile su da je eliminisan logistički šef PKK u regionu Hakurk na severu Iraka. Hakan Ates, kodnog imena Serdar Pir Avesta, ubijen je 22. juna u zajedničkoj operaciji sa turskim obaveštajnim snagama u blizini sela Birkim Hakurk u Iraku.

Hakan Ates je bio aktivan u Patriotskom revolucionarnom omladinskom pokretu (IDG-H) i navodno je bio uključen u aktivnosti terorističke grupe i regrutaciju. Bio je odgovoran za logistiku PKK u iračkoj regiji Harkuk.

Broj žrtava u turskim redovima značajno se povećao poslednjih sedmica, jer se vojna eskalacija sa kurdskim snagama nastavlja i u iračkom Kurdistanu i na severu Sirije.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.