Jak vetar doprineo ponovnom širenju požara oko Marmarisa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2022, 22:49

Jak vetar doprineo ponovnom širenju požara oko Marmarisa

Jak vetar i visoke temperature doprineli su da se proširi šumski požar na jugozapadu Turske, izjavio je danas ministar šumarstva Vahit Kirišči.

Do sada je evakuisan 150 ljudi iz pedesetak kuća u okolini letovališta Marmaris, prenosi Rojters.

Uzrok požara još uvek nije poznat.

"Jutros smo naveli da se je požar u velikoj meri pod kontrolom, ali jačanje vetra i porast temperature su doveli do toga da se vatra ponovo proširi", kazao je turski ministar.

Gotovo 1.500 ljud, sa više od 360 vozila, 20 helikoptera i 14 aviona učestvuje u gašenju požara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Požar kod turskog letovališta Marmaris se proširio, evakuisano 150 ljudi

Izvor: RTS, 22.Jun.2022

Iako je vatra u sredu ujutru stavljena pod kontrolu, jak vetar doprineo je ponovnom širenju požara kod poznatog turskog letovališta Marmarisa. . Šumski požar na jugozapadu Turske proširio se zbog visokih temperatura i jakog vetra, kaže ministar šumarstva Vahit Kirišči,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.