BESNA MASA KAMENOVALA RUSKE VOJNIKE! Turski dronovi bombardovali Kobane, ubijeno pet ljudi, a onda je nastao HAOS (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2021, 15:20

BESNA MASA KAMENOVALA RUSKE VOJNIKE! Turski dronovi bombardovali Kobane, ubijeno pet ljudi, a onda je nastao HAOS (VIDEO)

Najmanje dve žrtve bili su borci SDF-a

Pet osoba je poginulo u napadu turskih dronova 20. oktobra na grad Kobane na severoistoku Sirije koji drže Sirijske demokratske snage (SDF), izvestila je 21. oktobra Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR). Dronom je gađano nekoliko automobila koji su bili parkirani ispred zgrade Komiteta za socijalnu pravdu u centru Kobanea.

Prema posmatračkoj grupi sa sedištem u Londonu, najmanje dve žrtve bili su borci SDF-a. Grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predvođena Kurdima je to priznala. Glavna meta napada je verovatno bio Bakir Džarada, koopredsedavajući Komiteta za socijalnu pravdu koji nadgleda SDF-ova Autonomna administracija severne i istočne Sirije. Džarada je preživio napad sa nekoliko rana.

#Kobanî: Kobanî residents stoned Russian military patrol in protest of the Russian silence about the repeated Turkish aggression targeting Kobanî region, which resulted in the martyrdom of two civilians and the injury of 3 others. #Russia #Rojava #Turkey #Syria pic.twitter.com/iIwAmIdrvd

— Rojava Network (@RojavaNetwork) October 21, 2021

- Broj mrtvih u udaru turske bespilotne letelice mogao bi da poraste jer su mnogi ranjeni i dalje u kritičnom stanju - navodi se u izveštaju SOHR-a.

Turski napad dronom na Kobane bio je prvi takav napad na područja pod kontrolom SDF-a na severoistoku Sirije za više od mesec dana. Udar je usledio nakon izveštaja o verovatnoj vojnoj operaciji Turske protiv kurdskih snaga u Alepu, gde se nalazi Kobane. SDF bi mogao da odgovori na napad vrlo brzo.

Ubrzo posle turskog napada, Kurdi su kamenovali ruska patrolna vojna vozila koja su prolazila kroz Kobane zbog "ruskog ćutanja" na turske napade.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.