Austrijski gradonačelnik: Ukloniti turske zastave sa balkona

Izvor: RTS, 22.Jul.2016, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski gradonačelnik: Ukloniti turske zastave sa balkona

Gradonačelnik Vinernojštata Klaus Šneberger pozvao je građane turskog porekla da sa svojih balkona i kuća uklone turske zastave, koje su postavili u znak podrške turskoj vladi posle neuspelog puča.
Šneberger je, u otvorenom pismu, istakao da je Vinernojštat prema svetu otvoren i tolerantan grad, i da se ne bavi unutarpolitičkim pitanjima Turske, već građani treba da se brinu kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da podstaknu razvoj svog grada.

Zbog velikog broja migranata, integracija je veliki izazov našeg doba, konstatovao je Šneberger dodajući da je za suživot koji funkcioniše potrebno međusobno prilaženje različitih kultura, vera i etničkih grupa.
"Taj dijalog treba da ima za cilj međusobno razumevanje i poštovanje, a ne sme voditi ka tome da se izgube tradicija i vrednosti ovog grada. Posebno u nesigurnom vremenu je neophodno da se izvuku pouke iz prošlosti i aktuelno dobro razume, ali i oblikuje budućnost", uveren je gradonačelnik dodajući da su za to preduslov znanje nemačkog jezika i privrženost gradu.
"Ta privrženost ima kao preduslov da se aktuelni razvoj u Turskoj ne donosi u grad time što se postavljaju simboli kao što su zastave. Pozivam sve koji su postavili turske zastave na svojim kućama ili balkonima da ih odmah uklone", navodi se u otvorenom pismu.
Takođe je podvukao da oni koji nisu privrženi Vinernojštatu nemaju šta da traže u tom gradu, kao što i turske zastave nemaju mesta u tom gradu, izuzev na sportskim manifestacijama.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Austrija:Gradonačelnik zahteva da se uklone turske zastave

Izvor: B92, 22.Jul.2016

Beč -- Gradonačelnik Vinernojštata Klaus Šneberger pozvao je građane turskog porekla da sa svojih balkona i kuća uklone turske zastave...Turske zastave su postavljene u znak podrške turskoj vladi posle neuspelog puča...On je, u otvorenom pismu, istakao da je Vinernoštat prema svetu otvoren i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.