Ataman se oprostio od Efesa: Biću srećan ako budem legenda

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 21:29

Ataman se oprostio od Efesa: Biću srećan ako budem legenda

Turski trener Ergin Ataman oprostio se od Anadolu Efesa.

Košarkaši Efesa pobedili su Karšijaku u finalu šampionata Turske sa 3-0 u seriji i osvojili šampionsku titulu.

Ovo je bila poslednja utakmica Ergina Atamana na klupi Efesa pošto će od naredne sezone voditi grčki Panatinaikos.

"Imali smo san, bili smo spremni da uradimo nešto što niko nije uradio, pa nismo ni mi uspeli. Žao mi je zbog Evrolige, da smo ušli u plej-of svašta bi moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se dogodi. Svi smo bili demoralisani zbog toga i to je činjenica, to je sport i nekada se to dogodi. Za mojih pet godina u Efesu, bilo je tri finala Evrolige i mi smo pobedili dva puta. Ovo mi je treća titula u Turskoj i imam Kup predsednika i Kup Turske pa odlazim u miru", rekao je Ataman.

Kao što je rečeno, naredne sezone biće u Atini.

"Imao sam mnogo izazova u životu i Panatinaikos je novi u mom životu. Pokušaću da Grčku predstavim u najboljem svetlu. Efes je moj dom i želim im sreću i uspeh. Ovo neće biti lako, radio sam ovde kao amater i biću srećan ako me jednog dana nazovu legendom", rekao je turski trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.