Arsenal pao na Gradini: Šverc 80 cevi za puške

Izvor: Mondo, 21.Apr.2017, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal pao na Gradini: Šverc 80 cevi za puške

Carinici su na graničnom prelazu Gradina na srpsko bugarskoj granici sprečili krijumčarenje velike količine oružja i municije sakrivene u kamionu koji je prevozio konditorske proizvode iz Turske u Crnu Goru.

Foto: Uprava carina Srbije

Otkriveno je 80 cevi za vazdušne puške ''Grizli 83-2'' kalibra 5,5mmi, ''Grizli striker'' kalibra 4,5mm, 80 kundaka za pušku, 10 gasnih pištolja ''Zoraki'' kalibra 9mm, 4.000 komada municije za gasni pištolj, kao i 70 optičkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nišana, navodi se u saopštenju.U saopštenju se navodi da je oružje otkriveno noćas u kamionu novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao dvadesetsemogodišnji Kruševljanin prevozeći konditorske proizvode iz Turske ka Crnoj Gori, saopštila je danas Uprava carine.

Foto: Uprava carina

Prerada u smrtonosno oružje

Carinici su ovom akcijom presekli još jedan lanac krijumčarenja i ukazali na postojanje organizovanih grupa koje se, kako se sumnja, bave prepravljanjem gasnog i vazdušnog oružja u konvencionalno, pa će ovaj slučaj biti predmet dalje istrage specijalizovanih bezbednosnih službi, saopštila je Uprava carina.

Kamion je potom upućen na kontrolu mobilnim skenerom kojim su uočene nepravilnosti u zadnjem delu tovarnog prostora prikolice.

Zbog toga su carinici sproveli detaljnu kontrolu kamiona i u kabini otkrili deo neprijavljene robe, 70 optičkih nišana, 18 cevi za vazdušnu pušku i 10 drvenih kundaka za pušku, koja je bila sakrivena u krevetu i u kasetama iznad kontrolne table.

Potom je usledio i detaljan pregled robe u prikolici, kada je pronađeno mesto gde je presečeno, pa ponovo lepljeno carinsko uže.

U zadnjem delu prikolice, kako je i pokazao snimak sa skenera, otkriveno je još 10 gasnih pištolja, 10 plastičnih i 60 drvenih kundaka za pušku, 62 cevi za vazdušnu pušku i 4.000 komada municije za gasni pištolj.

.......................

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Tovar oružja zaplenjen na Gradini

Izvor: Blic, 21.Apr.2017

Carinici su na graničnom prelazu Gradina na srpsko bugarskoj granici sprečili krijumčarenje velike količine oružja i municije sakrivene u kamionu koji je prevozio konditorske proizvode iz Turske u Crnu Goru, saopštila je danas Uprava carine...Otkriveno je 80 cevi za vazdušne puške "Grizli 83-2"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.