Antić: Srbija spremna da sa susedima razvija Turski tok

Izvor: N1 televizija, 19.Nov.2018, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Srbija spremna da sa susedima razvija Turski tok

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić rekao je da vlada visoko ceni napore koje Turska ulaže u razvijanje značajnih projekata koji jačaju energetsku bezbednost celog regiona, saopštilo je ministarstvo.

Kako se navodi, on je u Istanbulu na ceremoniji obeležavanja završetka izgradnje morske deonice gasovoda Turski tok, kojoj su prisustvovali i predsednik Rusije Vladimir Putin i turski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Redžep Tajip Erdogan, rekao da je "Srbija spremna da sa svojim susedima razvija projekat Turskog toka".

Taj gasovod, koga čine dva kraka, dugačak je oko 1.000 kilometara, a zajednički ga grade Rusija i Turska, a dopremaće gas iz Rusije u Jugoistočnu Evropu.

Krak ispod Crnog mora izašao je na tursku obalu, a sledi izgradnja gasovoda ka Bugarskoj."Mogućnosti da deset do 15 milijardi kubnih metara ruskog gasa iz Turske pođe prema Bugarskoj, Srbiji, Mađarskoj i Austriji ozbiljna je šansa da unapredimo energetsku bezbednost", rekao je Antić.

On je istakao da bi priključenjem na Turski tok te zemlje postale tranzitne za gas, čime se otvara mogućnost razvoja gasifikacije i gasne privrede i ubiranja značajnog profita.

Na marginama ceremonije, Antić se sastao sa turskim ministrom energetike i prirodnih resursa Faitom Donmezom i u razgovoru sa njim rekao da saradnja u oblasti energetike prati ekspanziju ukupnih odnosa Srbje i Turske.

Ministar Antić je razgovarao i sa ministrom energetike Azerbejdžana Parvizom Šabazovim.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.