Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2021, 09:46

Amerikanke i Brazilke viđene u finalu Lige nacija

Danas u Riminiju polufinalni dueli odbojkašica. Branilac titule i južnoamerička selekcija favoriti protiv Turske, odnosno Japana

Sledi rasplet u Ligi nacija za odbojkašice, polufinalni mečevi u Riminiju. Srbije očekivano nema u završnici. Drugi tim bez selektora Zorana Terzića i najboljih odbojkašica nije bio konkurentan osim na startu takmičenja. U završnicu plasirale su se selekcije koje su ozbiljno shvatile Ligu nacija, igrale u najjačim postavama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
SAD, Brazil, Turska i Japan boriće se za trofej u takmičenju koje su dosad osvajale jedino Amerikanke, 2018. i 2019. godine. Osim svetskog i evropskog šampiona Srbije, nema u završnici ni Italijanki koje su takođe odmarale najbolje, kao i olimpijskog prvaka iz Rija pre pet godina, Kineskinja. Nije azijska selekcije bila kompletna od starta, kasnije se selekciji pridružila i jedna od najboljih odbojkašica planete Džu Ting, ali prekasno da se izbori polufinale.

16.00: (1,10) Brazil - Japan (5,80)

Sjedinjene Američke Džave ostaju glavni favorit za treću vezanu krunu u ovom takmičenju. Selektor Kirč Kiralji poveo je na Apenine sjajan tim sa zvezdama svetske odbojke - Kimberli Hil, Džordan Larson, Džordan Tompson... Imao je branilac titule 14 pobeda, samo četiri izgubljena seta, ali u poslednjem kolu Kina je pobedila lidera sa maksimalnih 3:0.

Rival Amerikankama u drugom polufinalu biće Turska, koja je imala skor 11-4 u ligaškom delu sezone. Četa trofejnog italijanskog stručnjaka Đovanija Gvidetija brani čast Evrope u završnici trećeg izdanja takmičenje pod pokroviteljstvom FIVB-a. Ove dve selekcije odigrale su finale prve Lige nacija pre tri godine. Tada su Turkinje vodile sa 2:0, ali su Amerikanke uspele da preokrenu i osvoje trofej.

Pre 10 dana ove dve reprezentacije su odigrale meč u ligaškom delu sezone. SAD su slavile sa 3:1. Turkinje su došle s najjačom postavom, sa igračicama koje brane boje najvećih klubova na Bosforu, Vakifbanka, Ezačibašija i Fenerbahčea. Tu je Zehra Guneš, Hande Baladin, Ebrar Karakurt. Korektorka Turskeje sa 243 poena najefikasnija igračica reprezentacije. Amerikanke imaju ulogu favorita.

19.30: (1,07) SAD - Turska (6,80)

U prvom polufinalu danas (16.00) sastaju se Brazil i Japan. Selekcja iz Južne Amerike je u Rim stigla sa iskusnom reprezentacijom (prosek godina 30). U nacionalni tim posle skoro decenije se vratila i iskusna Karol Gataz, srednji bloker Minasa. Tu je Gabrijela Gimaraes Braga, popularna Gabi. Najbolji poenter selekcije je Kaiseta Tandara koja je sakupila 224 poena na 15 utakmica.

Brazilke su imale skor 13-2, a Japanke 12-3. Najbolje odbojkašice azijske selekcije su Sarina Koga koja je na šestom mestu liste poentera u Ligi nacija sa 225 poena. Prati je Maju Išikava sa 202 i Ai Kurogo sa 198. Brazil je u seriji od šest pobeda, a na startu takmičenja, poslednjeg dana prošlog meseca, južnoamerička selekcije je dobila Japan sa 3:0. Japanke imaju pet vezanih poraza protiv odbojakšica u zeleno-žutim dresovima.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE (RIMINI, ITALIJA) - POLUFINALE

Četvrtak

16.00: (1,10) Brazil - Japan (5,80)

19.30: (1,07) SAD - Turska (6,80)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.