Amerika opet traži od Turske: Rešite se sistema S-400

Izvor: B92, 15.Feb.2021, 21:55

Amerika opet traži od Turske: "Rešite se sistema S-400"

Entoni Blinken je u telefonskom razgovoru sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom razmotrio pitanje kupovine ruskih sistema PVO S-400 od strane Turske,

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je da ne ostavlja te sisteme u svojoj zemlji, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

"Državni sekretar Blinken pozvao je Tursku da ne ostavlja ruske raketne sisteme 'zemlja-vazduh' S-400“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju.

Državni sekretar je izrazio saučešće zbog smrti turskih talaca u severnom Iraku i potvrdio američki stav da su „teroristi iz Radničke partije Kurdistana odgovorni za to", kaže se u saopštenju.

Pored toga, šefovi ministarstava spoljnih poslova razgovarali su o značaju bilateralnih odnosa između Sjedinjenih Američkih Država i Turske, zajedničkim interesima u borbi protiv terorizma, značaju demokratskih institucija, inkluzivnosti moći i poštovanju ljudskih prava.

Blinken je izrazio podršku razgovorima Ankare i Atine o situaciji u istočnom Mediteranu, prenosi Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Amerika opet traži od Turske: Riješite se sistema S-400

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2021

Američki državni sekretar Entoni Blinken je u telefonskom razgovoru sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom razmotrio pitanje kupovine ruskih sistema PVO S-400 od strane Turske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.