Američko oružje ubija turske snage i civile u Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2020, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Američko oružje ubija turske snage i civile u Siriji"

Američka vojska vraća velike količine oružja iz Iraka u Siriju, koje se koristi protiv turskih snaga i civila, izjavio je danas Oleg Žuravljev, šef ruskog centra za pomirenje u Siriji.

Prema njegovim rečima, od početka godine SAD su iz Iraka u Siriju poslale 13 konvoja sa više od 80 oklopnih vozila i više od 300 kamiona sa različitim vrstama oružja, municijom i drugim materijalima.

"Američko oružje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se koristi u borbama protiv brojnih militantnih grupa severno od Eufrata, ali i protiv turskih snaga na severu Sirije i civila", rekao je Žuravljev, penosi Tas s.

On je ukazao na pogoršanu humanitarnu situaciju u tom regionu i učestale raketne napade militanata zbog kojih su civili prinuđeni da beže iz svojih domova na teritorije pod kontrolom snaga sirijske vlade.

On je istakao je da je oko 23.000 Sirijaca, uglavnom porodica sa decom, pobeglo iz svojih kuća samo od početka 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šef centra za pomirenje: Američko oružje ubija turske snage i civile u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Feb.2020

DAMASK - Američka vojska vraća velike količine oružja iz Iraka u Siriju, koje se koristi protiv turskih snaga i civila, izjavio je Oleg Žuravljev, šef ruskog centra za pomirenje u Siriji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.