Američki general pozvao da se učine mere kako bi se komandant Crnomorske flote Rusije „osećao veoma neprijatno“

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2021, 10:48

Američki general pozvao da se učine mere kako bi se komandant Crnomorske flote Rusije „osećao veoma neprijatno“

Bivši komandant američkih kopnenih snaga u Evropi, general Ben Hodžis, pozvao je američke vlasti da "nerviraju" Rusiju u Crnom moru.  Prema njegovim rečima, Ukrajina, Gruzija, Rumunija, Bugarska, Turska i Moldavija treba da se ujedine protiv Rusije. Pozvao je zemlje crnomorskog regiona da pomažu jedna drugoj i dele informacije. "Sjedinjene Države takođe moraju biti deo ovoga, moramo primeniti mere prema kojima bi se komandant Crnomorske flote osećao veoma neprijatno. Na primer, u svojoj ilegalnoj bazi u Sevastopolju", rekao je general, prenose RIA Novosti. Hodžis je rekao da su odluka Ukrajine o kupovini protivbrodskih projektila, kao i razmeštanje američkih izviđačkih i udarnih dronova MK-9 "Riper" u Rumuniji, važni koraci koji će „preuzeti inicijativu u regionu“.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

NATO GENERAL PRAVDAO BOMBARDOVANJE SRJ, A SADA "PROVALIO" RUSE U UKRAJINI: Evo koji je navodno pravi cilj navodne ruske ofanzive

Izvor: Kurir, 02.Apr.2021

Američki general u penziji i bivši glavnokomandujući NATO snaga u Eebroši Ben Hodžis, otkrio je na Tviteru koji je pravi cilj Rusije u Ukrajini.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.