Ambasador Turske uručio Erdoganovu čestitku Vučiću FOTO

Izvor: B92, 11.Feb.2020, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Turske uručio Erdoganovu čestitku Vučiću FOTO

Ambasador Turske Tandžu Bilgič uručio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću čestitku predsednika Redžepa Tajipa Erdogana povodom Dana državnosti.

U čestitki se navodi da je "trud i rukovodstvo" Vučića u velikoj meri doprinelo prijateljskim odnosima dve zemlje, saopšteno je iz predsedništva.

"Veliko mi je zadovoljstvo što su prijateljski odnosi i saradnja Turske i Srbije, kao rezultat uzajamnih veza na svim nivoima, dostigli najviši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stepen u svojoj istoriji. Vaš trud i rukovodstvo je nesumnjivo u velikoj meri doprinelo tom uspehu", navodi se u čestitki.

Dodaje se da je Erdoganova "najiskrenija želja da se auto-put Sarajevo-Beograd završi u najkraćem mogućem roku i navodi da je to projekat regionalnog prijateljstva i prosperiteta, čije su temelje postavili tokom Erdoganove posete Srbiji 7. i 8. oktobra 2019. godine.

"Želeo bih da izrazim zadovoljstvo što ću ove godine u okviru treće sednice Visokog saveta za saradnju imati priliku da Vas ugostim u svojoj zemlji i da Vam ovom prilikom poželim dobro zdravlje i sreću, kao i prosperitet i blagostanje prijateljskom narodu Srbije", navodi se u čestitki predsednika Erdogana.

Bilgič je uručio Vučiću poziv za učešće na prvom Antalijskom diplomatskog forumu, posvećenom diplomatiji u digitalnom dobu.

On je ocenio da su srpsko-turski odnosi na najvišem nivou u istoriji, upravo zahvaljujući dvojici predsednika.

Kako je u saopštenju navedeno, Vučić je zahvalio na pismu i rekao da su dobri srpsko-turski odnosi važni i za mir i stabilnost regiona.

Vučić i Bilgič saglasili su se da zajednički projekti i ekonomska saradnja dobro napreduju i izrazili su očekivanje da će u budućnosti biti novih turskih investicija, kao i da će dve zemlje iskoristiti sve mogućnosti za saradnju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdogan čestitao Dan državnosti Vučiću: Odnosi najbolji u istoriji

Izvor: RTS, 11.Feb.2020

Predsednik Aleksandar Vučić primio je ambasadora Republike Turske Tandžua Bilgiča, koji mu je preneo pozdrave i uručio čestitku predsednika Redžepa Tajipa Erdogana povodom Dana državnosti. . Erdogan u čestitki navodi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.