Izvor: RTS, 06.Avg.2021, 18:48

Ambasador Srbije u Turskoj: Požari pod kontrolom, naši državljani bezbedni

Situacija sa požarima u Turskoj nije alarmantna, onako kao je izgledalo u prvim danima. Postoje još dva žarišta, jedno u oblasti Mugla, a drugo na raskrsnici puteva koji vode ka kontinentalnoj Turskoj u pravcu Ankare i iz pravca Antalije, odnosno Alanje, kaže za RTS ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković.
U uključenju u Beogradsku hroniku, ambasador Marković ističe da su svi požari pod kontrolom i da je 98 posto njih je ugašeno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Prema njegovim rečima U Turskoj se vodi rasprava o uzrocima i posledicama koje će ovi požari, koji su najveći u poslednjih 30-tak godina, izazvati po pitanju ekonomije i turizma.
"Za nas kao ambasadu Republike Srbije u Turskoj je najvažnije da nema nijednog poziva naših građana koji bi se obratili za pomoć kao ni zahteva za bilo kakvu pomoć od strane agencija", naglašava ambasador Zoran Marković.
Dodaje da je u prvim danima požara bilo izmeštanja naših turista iz hotela u druge hotele ali je to mali broj u odnosu na broj drugih turista.
"Reč je o preventivnom izmeštanju zbog mogućih isključenja struje. Sada je situacija potpuno pod kontrolom. Ja se trenutno nalazim u Antaliji i ne vidim nikakav problem za dalji boravak naših turista", poručuje ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković.
Turska se danima bori sa požarima u kojima je stradalo osam osoba a hiljade meštana i turista su evakuisani. Na jugozapadu zemlje vatra je zahvatila termoelektranu
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je privedena osoba koja možda stoji iza niza požara u zemlji i dodao da je obaveza - pronaći odgovorne za paljenje šuma.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ambasador: Građani Srbije koji se nalaze u Turskoj su bezbedni

Izvor: N1 televizija, 06.Avg.2021

Ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković izjavio je da je 98 odsto požara u Turskoj ugašeno, a da su državljani Srbije koji se nalaze u toj zemlji bezbedni.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.