Izvor: TangoSix.rs, 04.Mar.2024, 08:52

Albaniji isporučene turske izviđačko-borbene besposadne letelice Bajraktar

Albanski ministar odbrane Niko Peleši objavio je u petak 1. marta da su Albaniji isporučene turske besposadne letelice Bajraktar. Kako je ministar objavio na svojoj Fejsbuk stranici, njihova montaža i postavljanje prateće infrastrukture za njihov rad i kontrolu počelo je dva dana ranije.
– Ovaj razvoj događaja ne samo da povećava odbrambene sposobnosti Albanije, već služi i kao dokaz posvećenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << zemlje garantovanju nacionalne bezbednosti i ispunjavanju najviših odbrambenih standarda. Ovo dostignuće je simbol posvećenosti modernizaciji i inovacijama u našim Oružanim snagama – napisao je Peleši.
Dan kasnije albanski ministar je objavio i video snimak sklapanja letelica, uz komentar da je unapređenje vojnih kapaciteta i ulaganja u odbrambenu tehnologiju, dokaz posvećenosti nacionalnoj bezbednosti. Peleši je dodao da se ‘‘nastavljaju radovi na sklapanju dronova do prvog leta jedne od njih u novoj NATO vazduhoplovnoj bazi Kučove‘‘.
Kako je Tango Six već preneo, ugovor za Bajraktare Albanija je potpisala decembra 2022. godine, na ceremoniji potpisivanja ugovora albanski premijer Edi Rama izjavio je bio da se nabavljaju tri letelice.
Osim Albanije, Bajraktare je u regionu nabavila i dobila Rumunija koja je naručila 18 letelica za 321 milion dolara, dok je teritoriji Kosovo isporučeno 5 TB2.

 
The post Albaniji isporučene turske izviđačko-borbene besposadne letelice Bajraktar appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Albanija dobila od Turske tri Bajraktara

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Mar.2024

Albanski ministar odbrane Niko Peleši saopštio je da 1. marta Albanija od Turske dobila tri bespilotne letjelice Bajraktar sa čime se ova država svrstala u red korisnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.