Akropolis kup - Ubedljiv trijumf Orlova protiv Turske, raspucao se i Birča! (foto)

Izvor: Sportske.net, 16.Avg.2019, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akropolis kup - Ubedljiv trijumf "Orlova" protiv Turske, raspucao se i Birča! (foto)

Počeo je tradicionalni kup, Srbija je slavila na samom početku protiv selekcije Turske.

Puleni Aleksandra Đorđevića su nakon dva prijateljska duela sa Litvanijom i dve pobede protiv velikog rivala, otišli na Akropolis kup, koji se održava u Atini.

Na startu pripremnog turnira "Orlovi" su se sudarili sa Turskom, slavili su veoma ubedljivo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << rezultatom 87:72 (25:18, 19:18, 27:18, 16:18).


Dobro su naši košarkaši otvorili meč, nakon uvodnih poena Marjanovića, i poena Arara na drugoj strani, usledila je serija Srbije od 6-0, odlično je u tim trenucima igrao Stefan Birčević.

Nakon trojke pomenutog Birčevića stekli smo i 10 poena viška sredinom kvartala.

Uspeli su Turci da se vrate preko Iljasov i Korkmaza, ali su Đorđevićevi puleni zadržali prednost, nakon prvih 10 minuta bilo je 25:18 za "Orlove".

I drugi kvartal Boban Marjanović otvara poenima, ali je onda ušao u seriju promašaja, pogađali su na drugoj strani Korkmaz i Šanli, pa su Turci prišli na minus od svega četiri poena.

Ipak, bude se naši košarkaši, da bi nakon trojke Bogdanovića vratili dvocifrenu prednost sredinom druge deonice (34:24).

Vezao je Bogdan još pet poena, Turci su nanizali oko četiri i po minuta bez koša, pa smo došli i do maksimalnih +15.

Uspeli su puleni Ufuka Saridže da dođu do jednocifrenog minusa, kvartal je poenima uz faul na 1,4 sekunde do kraja zatvorio Osman, pogodio je i bacanje za konačnih 44:36 u korist Srbije.

Ακρόπολις Eurobank: @KSSrbije 🇷🇸 v @TBF 🇹🇷 44-36 (20') #FIBAWC #HellasGotGame #HellasBasketball @FIBAWC 🏀🇬🇷 pic.twitter.com/POXVnIk3T3

— Hellenic Basketball (@HellenicBF) August 16, 2019

Ušao je u novu seriju Bogdanović sredinom treće četvrtine, vezao je novih pet poena, pa smo se odlepili na novu maksimalnu prednost, +16.

Održavali su naši košarkaši veliku prednost bez većih problema, na poslednji odmor otišli su sa +17 (71:54).

Otvorili su "Orlovi" odlučujući kvartal serijom 5-0, za maksimalnih +22.

Usledilo je opuštanje u drugoj polovini poslednje deonice, što su Turci iskoristili da smanje zaostatak, ali nisu nikako mogli da ozbiljnije ugroze pobedu Srbije.

Prišli su na zaostatak od 14 poena na dva minuta do kraja, ali su njihov nalet odbili Jokić i Micić sa linije za slobodna bacanja.

Na kraju ubedljiv trijumf "Orlova" na startu Akropolis kupa, sutra nas od 17h očekuje duel sa Italijanima, sa kojima ćemo se sastati i u grupnoj fazi Mundobasketa.

Ovoga puta najbolji Nikola Jokić sa 18 poena i 11 skokova, pratio ga je Bogdanović sa 17 poena, dok je odličan bio i Stefan Birčević sa 13 poena uz samo jedan promašaj iz igre (3/4 za tri).

Dvocifren i Marko Gudurić sa 11 poena, dok su vrlo dobre partije pružili i Jović sa dva poena, ali čak osam asistencija, kao i Vasa Micić sa pet poena i šest asistencija.

Kod Turske 16 poena Korkmaza, 13 je dodao Iljasova, pola koša manje od njega ubacio je Osman (8sk), dok je dvocifren sa 11 poena bio i Vilbekin.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova pobeda "Orlova", ali i nova povreda...

Izvor: Sportske.net, 16.Avg.2019

Nadamo se da nije ništa ozbiljno...Košarkaška reprezentacija Srbije slavila je na startu Akropolis kupa protiv Turske rezultatom 87:72...Vodili su "Orlovi" tokom čitavog susreta, upisali su ubedljiv trijumf, ali je senku na odličnu partiju srpske reprezentacije bacila nova povreda...Nakon Miloša...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.