ANKARA I DALJE NAPADA KURDSKE POBUNJENIKE: Iračka vojska utvrđuje položaje duž granice s Turskom

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 20:56

ANKARA I DALJE NAPADA KURDSKE POBUNJENIKE: Iračka vojska utvrđuje položaje duž granice s Turskom

Turska vojska postavila je položaje u okrugu Zako, u severnoj provinciji Dohuk.

Iračka vojska utvrđuje položaje duž granice s Turskom, kako bi sprečila turske snage da napreduju dublje na iračku teritoriju nakon dvonedeljnih vazdušnih napada, dok Ankara i dalje napada kurdske pobunjenike na severu Iraka.

Bezbednosni zvaničnici rekli su da je Ankara uspostavila najmanje desetak mesta na iračkoj teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u sklopu vojne kampanje za svrgavanje članova Kurdistanske radničke partije (PKK), za koje Turska kaže da imaju skrovišta na severu Iraka.

Kampanja u vazduhu i na kopnu počela je 17. juna kada je Turska vazdušnim putem prebacila vojsku u severni Irak. Od tada je najmanje šest iračkih civila ubijeno dok su turski avioni gađali PKK mete, a nekoliko sela u iračkom severnom kurdskom regionu je evakuisano.

Turska vojska postavila je položaje u okrugu Zako, u severnoj provinciji Dohuk, oko 15 kilometara unutar iračke teritorije, rekli su zvaničnici.

Turska tvrdi da će, sve dok iračka vlada ne preduzme akcije protiv PKK i dalje ciljati kurdsku grupu koju Turska, SAD i Evropska unija smatraju terorističkom organizacijom zbog višedecenijske pobune unutar Turske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.