AJN ISA GORI U PLAMENU: Turska vojska upotrebila monstruozno oružje kao u Karabahu, sve sluti na jedno

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 18:51

AJN ISA GORI U PLAMENU: Turska vojska upotrebila monstruozno oružje kao u Karabahu, sve sluti na jedno

Turska vojska i militanti nastavljaju sa udarima po položajima sirijskih Kurda

Turska vojska i njene savezničke militantne grupe pojačale su napade u provinciji Al-Raka u nedelju uveče, usred izveštaja da Ankara pokušava da pokrene novu operaciju protiv Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i Jedinica narodne zaštite (YPG) na severu Sirije.

Prema izveštajima sa terena, turska vojska i njeni saveznički militanti su lansirali nekoliko raketa prema položajima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sirijskih demokratskih snaga u Ajn Isi, pogodivši više mesta oko ovog ključnog grada na severu Al-Rake.

Turkish violations continue in northeastern Syria.

A new Turkish bombardment on the town of Ain Issa leads to civilian deaths and injuries

pic.twitter.com/VRH13PrTsP

— Renas Sino | ريناس سينو (@RenasSino) November 23, 2020

Lokalni aktivisti izvestili su da je izvestan broj projektila pogodio stambena područja u i oko Ajn Ise, što je izazvalo požare i prisililo lokalno stanovništvo da potraži sklonište.

Pored napada artiljerijom i raketama, turska vojska je takođe upotrebila bespilotne letelice za bombardovanje područja, što je postalo daleko rasprostranjenije tokom poslednje dve nedelje.

Da podsetimo, turska vojska je bespilotne letelice upotrebila i u Karabahu i one su se pokazale uspešnim po azerbejdžanske trupe, a veoma smrtonosnim po jermenske trupe. Jedna bespilotna letelica-kamikaza je ubijala čitave grupe jermenskih vojnika. Oružje je odigralo ključnu ulogu u demoralisanju jermenskih trupa.

Sličnu taktiku turska vojska i njoj verni militanti spremni su da primene u Siriji, naročito posle višenedeljnog najavljivanja pokretanja nove ofanzive. Sve nas to navodi na razmišljanje da turska vojska kreće u dugonajavljivanu ofanzivu u sirijskoj provinciji Raka, Hasaka i Alepo.

Nije jasno da li su Sirijske demokratske snage odgovorile na ovu poslednju rundu napada turske vojske i njenih saveznika; međutim, poslednji put kada su izbili žestoki sukobi u Ajn Isi, to se pokazalo lošim po obe strane, uključujući Slobodnu sirijsku vojsku (FSA) koju podržava Ankara.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.