Švedska u recesiji dok se bori s inflacijom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2023, 11:50

Švedska u recesiji dok se bori s inflacijom

Švedska je ušla u recesiju u trećem kvartalu pošto je njena privreda pala za 0,3 odsto, dok su potrošači stezali kaiš peti kvartal zaredom, saopštio je u sredu švedski statistički zavod. Skandinavska zemlja ima neke od najlošijih ekonomskih rezultata u Evropskoj uniji (EU). Evropska komisija predviđa da će EU u 2023. imati prosečan rast od 0,6 odsto. Švedska ekonomija je u drugom kvartalu imala pad od 0,8 odsto. Recesija se obično definiše kao dva uzastopna tromesečna pada. "Pad se...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Švedska ušla u recesiju

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Nov.2023

STOKHOLM - Švedska je ušla u recesiju pošto je njena privreda u trećem kvartalu pala za 0,3 odsto u odnosu na drugo tromesečje i tako se nadovezala na prethodni kvartalni pad od 0,8 odsto, saopštio je danas švedski Zavod za statistiku – SCB, prenosi Tanjug.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.