Izvor: Blic, 25.Sep.2022, 11:39

"REČ JE O TEHNIČKOJ STVARI" Selaković objasnio šta se krije iza sporazuma potpisanih sa Rusijom u Njujorku, pa otkrio: "Srbija NEĆE PRIZNATI rezultate referenduma u Donbasu"

- Reč je o tehničkoj stvari. To je nešto što se potpisuje od 1996. godine. Teme tog sporazuma su konsultacije o bilateralnim odnosima, multirateralnim aktivnostima. Nema bezbednosne politike kao teme - ističe Nikola Selaković, ministar spoljnih poslova povodom reakcija zapadne javnosti u vezi sa potpisivanjem Plana konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za naredne dve godine.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta su potpisale Srbija i Rusija u Njujorku?

Izvor: Danas, 25.Sep.2022

Dva potpisa, brojne reakcije. Sporazum koji su parafirali Sergej Lavrov i Nikola Selaković u Njujorku, o konsultacijama dva ministarstva izazvao je oštre reakcije i u Beogradu i u Briselu. Predstavnici Evropskog parlamenta kažu da je reč o skandalu, dok ministar spoljnih poslova Nikola Selaković...

Nastavak na Danas...

Brnabić: Komentari na potpisivanje plana konsultacija s Rusijom su reakcija na Vučićev govor u UN

Izvor: Danas, 25.Sep.2022

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je povodom potpisivanja "tehničkog dokumenta" sa Rusijom protiv Srbije podignuta "histerija i lavina komentara" iako je reč o "planu konsultacija", a da niko iz međunarodne zajednice nije komentarisao to što je Srbija najavila da neće priznati...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.