Izvor: Blic, 14.Feb.2020, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMPEO PIŠE, GRENEL OPOMINJE, EU PODRŽAVA Američka ofanziva na Prištinu ima dva zadatka - odblokirati pregovore sa Beogradom i dovesti do "VELIKOG CILJA"

Amerika ima sve manje strpljenja za "igranje igara", a sve više steže obruč oko Beograda i Prištine, kako bi ih naterale da nastave dijalog. O tome svedoči, pre svega američka ofanziva, kojoj je kumovalo pismo koje je kosovskoj vladi poslao američki državni sekretar Majk Pompeo, u kome čestita Aljbinu Kurtiju imenovanje na premijersku funkciju, ali i postavlja prioritetan zadatak - ukidanje taksi od 100 odsto koje su pre više od godinu dana uvedene na robu proizvedenu u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.